Gaši: Jedan od ministara Srpske liste biće i zamenik premijera Kosova 1Foto: Facebook / Srpska lista

Jedan od ministara Srpske liste biće i zamenik premijera Kosova, izjavio je danas šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova (DSK) Arben Gaši, javlja RTK 2.

„Srpska lista će, koliko znam, biti deo vladajuće koalicije, tako da nema potrebe za milostinjom ili nečim sličnim. Pravi se vladajuća koalicija a Srpska lista ionako ima stopu utvrđenu na osnovu Ustava za zastupanje“, poručio je šef poslaničke grupe DSK.

Kako prenosi RTK 2, mediji spekulišu da će funkciju zamenika premijera u vladi Avdulaha Hotija dobiti predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Gaši je najavio da će najkasnije do sutra biti potpisan koalicioni sporazum o formiranju nove vlade između DSK, Alijanse za budućnost Kosova, Socijaldemokratske inicijative, Alijanse za novo Kosovo, Srpske liste i ostalih nevećinskih partija. Demokratska partija Kosova se izjasnila da neće glasati za novu vladu i da će u ovom mandatu Skupštine Kosova ostati opozicija.

Samoopredeljenje je kao pobednik izbora najavilo da će odmah nakon ukaza predsednika za mandatara za sastav nove vlade zatražiti od Ustavnog suda ocenu ustavnosti, najavivši i obraćanje Venecijanskoj komisiji, navodi Kosovo onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari