GIK: Štampa se 1.611.514 listića za beogradske izbore 1Arhivska fotografija: Andrej Čukić

Gradska izborna komisija odlučila je večeras da će za izbore u Beogradu, koji se održavaju 4. marta, štampati ukupno 1.611.514 izbornih listića.

Kako je rečeno sajtu Danasa u CeSIDU, taj broj je srazmeran ukupnom broju birača u Beogradu – 1.606.693, uz rezervu za štampu koja može biti najviše 0,3 odsto više od ukupnog broja birača.

Glasački listić štampaće se na papiru rezedo boje u formatu A3, a kontrolni list za proveru ispravnosti kutije za glasanje štampaće se na papiru svetloružičaste boje. Oba listića biće zaštićena vodenim žigom.

Tokom sednice, posmatračka misija CRTA izveštavala je na društvenoj mreži Tviter o spornim pitanjima za odlučivanje o izgledu listića. Oni su naveli da je jedan od glavnih polemika bila koji deo naziva liste će biti napisan velikim, koji malim slovima.

“Predsednik GIK sugerisao da levi deo naziva liste treba da bude napisan velikim slovima, a desni deo malim slovima, dok predstavnica Aleksandra Šapića traži da reč „gradonačelnik“ u nazivu liste bude velikim slovima, kako je i predato”.

Raspravljalo se i da li se titula “doktor” piše sa malim ili velikim “D”, ali i o tome šta CRTA piše na Tviteru, naveli su iz ove organizacije dodajući da ih je predsednik GIK Zoran Lukić upozorio da će razmisliti da li da CRTI oduzme pravo da posmatra rad organa za posmatranje izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari