Glišić i Antić zovu opoziciju na stvaranje zajedničkog fronta 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Pokret Narodna mreža pozvao je danas opoziciju, povodom „neuspeha pregovora i međunarodnoj posredovanja oko izbornih uslova“, na ujedinjenje i stvaranje zajedničkog fronta sa javnim ličnostima, udruženjima i slobodnim medijima.

„Pozivamo predstavnike opozicionih stranaka na razgovor o stvaranju zajedničkog fronta i dogovor o najznačajnijim otvorenim pitanjima. Predlažemo da taj sastanak bude održan u petak, 24. septembra, na dvadeset prvu godišnjicu od prvog izbornog poraza autokratskog režima u istoriji Srbije“, navodi se u saopštenju koje su potpisali poslanik Vladan Glišić i predsednik Naprednog kluba Čedomir Antić.

Oni su pozvali opoziciju da prevaziđe podele i odbaci sve što je loše u nasleđu bivšeg DOS-a.

„Protiv smo fragmentacije opozicije, liderskih sujeta, službe vlastima ili zagraničnim centrima moći, kao i opterećenja nebitnim pitanjima. Jasno je da za pobedu nad autokratskim režimom opozicija prvo mora da se presabere i stvori, makar u onom svom istinskom i zdravom delu, snagu koja bi mogla da izvrši potreban i dovolјan pritisak na režim. Ni 2000. nisu bili bolјi uslovi, režim jeste pretrpeo poraze i bio izolovan, ali se ništa ne bi dogodilo da na drugoj strani nisu stajale stranke dovolјno moćne da kontrolišu izbore, prevaziđu sve prepreke i zajedno nastupe na izborima“, naveli su oni.

Glišić i Antić su pozvali istinsku opoziciju na ujedinjenje i bez obzira na to da li će izaći sa jednom listom ili u tri kolone.

„Iskustvo pokazuje da ovakav režim može da bude svrgnut samo posle pobede jednog, zajedničkog kandidata opozicije. Taj kandidat treba da bude nadstranački, demokratski i patriotski. Svi to znaju, samo što možda nemaju interes da upravo sada to i primene. Pozivamo predstavnike opozicije i na razgovor o minimumu predizbornih uslova koji će sada biti definisan na osnovu propusta evropskih posrednika u ponuđenom sporazumu“, dodaje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari