„Godina borbe za slobodni Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju“ 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa (arhiva)

Protesti protiv režima Aleksandra Vučića u Novom Sadu nastavljaju se u petak, 29. novembra, na Pozorišnom trgu, sa početkom u 18 časova, najavio je Savez za Srbiju.

Na skupu će govoriti student Aleksandar Ćirić i penzioner Mile Delić, koji je široj javnosti postao poznat kada je Vučiću vratio 5.000 dinara koje je vlada uplatila svim penzionerima kao jednokratnu pomoć dok je nastavila da im uzima 10 posto od iznosa penzije. 

Budući da se bliži prva godišnjica početka protesta protiv vladajućeg režima, ovonedeljni protest će podsetiti i na ono što se dešavalo u prethodnih 12 meseci, od pokušaja ubistva Borka Stefanovića u Kruševcu i početka protesta „Stop krvavim košuljama“, najavljuju organizatori.

Sa protesta će ponovo biti upućen i poziv opozicionoj, demokratskoj i građanskoj javnosti u Novom Sadu i čitavoj zemlji na zajedničku borbu za slobodne i poštene izbore na kojim će biti smenjen korumpirani režim Aleksandra Vučića i njegovih pristalica. U „Savezu za Srbiju“ podsećaju da su kao i  još neke opozicione političke organizacije i građanske inicijative doneli su odluku da ne učestvuju na izborima koje vlast priprema na proleće naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari