Gojković: Dobra saradnja sa Rusijom 1Foto: epa effe armando babani

Između Srbije i Rusije postoje dobri bilateralni odnosi na svim poljima, zasnovani na bliskosti dva naroda, tradicionalnom prijateljstvu i kulturnoj i istorijskoj povezanosti, istakla je predsednica Skupštine Maja Gojković u razgovoru sa predsednicom Saveta federacije Rusije Valentinom Matvijenko.

Na sastanku održanom na marginama Evroazijskog ženskog foruma u Sankt Peterburgu Gojković je podsetila da se ove godine obeležava 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije i da su naši odnosi izuzetno dobri na svim nivoima.

Predsednica Skupštine Srbije je istakla da dve države dele stavove i mišljenja o svim važnim političkim temama, kao i da Srbija nikada neće glasati protiv interesa Rusije, kao što ni Rusija nikada nije glasala protiv interesa Srbije.

Matvijenko je rekla da su za Rusiju odnosi dve države od velikog značaja i da ih je važno dalje unapređivati u svim oblastima.

Gojković se sastala i sa predsednicom Interparlamentarne unije Gabrijelom Kuevas Baron, sa kojom je razgovarala o nastavku uspešne saardnje sa ovom organizacijom i istakla da će se Narodna skupština i u narednom periodu svesrdno zalagati za zajedničke ciljeve koje promoviše IPU, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari