Gojković: O Zakonu o nestalim bebama polovinom oktobra 1Maja Gojković Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Skupštinski Odbor za pravosuđe polovinom oktobra razmatraće zakon o nestalim bebama, najavila je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković , odgovarajući na pitanje Aleksandre Jerkov, poslanice DS kada će taj zakon biti usvojen.

 Jerkov je podsetila da je Savet Evrope obavezao Srbiju da to učini još pre četiri godine. Jerkov je rekla da Vlada nije u stanju da usvoji zakon o nestalim bebama i predloži ga skupštini podsećajuci da je 2013 godine doneta prva presuda u korist žene koja je saznala da joj je dete u porodilištu nije urmlo već da je ukradeno. Ona je istakla i da je 22 puta u ovom sazvu podnela predlog tog zakona i da će to učini i 23 put i da ne vidi u čemu je problem i zašto skupština ne želi da usvoji taj zakon. Gojkovićeva je rekla da je od predsednika odbora Petra Petrovića dobila informaciju da je sa ministarkom pravde Nelom Kuburović dogovoreno da to bude polovinom oktobra.
Jerkov je pitala i predsednicu parlamenta zašto ne „zazvoni“ da poslanici glasaju i za taj zakon kao i na one koje predlaže Vlada, na šta joj je Gojković odgovorila da ona nikada nije zvonila poslanicima da bi oni glasali.

“A da li nekom odzvanja u glavi zaista ne znam“, dodala je predsednica Skupštine Srbije , napominjući da je pitanje Jerkov o zakonu politički obojeno i da joj nije cilj da se donese zakon kojim će biti zadovoljene kategorije građana na koje se materija odnosi.
Ona je napomenulka i da je velika razlika između onih koji hoće da uberu po neki politički poen i onih koji žele da svi građani budu zadovoljni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari