Goran Rakić će videti Metjua Palmera? 1Foto: srpskalista.net

Potpredsednik Srpske liste i njen poslanik u Skupštini Kosova Igor Simić potvrdio je juče za naš list da se delegacija ove političke organizacije i koalicionog partnera u aktuelnoj Vladi Kosova trenutno nalazi u SAD, ali nije mogao da kaže ništa detaljanije o programu posete, uključujući i eventualne susrete sa američkim zvaničnicima u Stejt deparmentu.

Agencije Tanjug i Balkanska mreža istraživačkog novinarstva (BIRN) imaju oprečne vesti o susretima predstavnika Srpske liste u Stejt deparmetnu, a u Kabinetu potpredsednika Vlade Kosova i ministra za povratak i zajednice u ostavci Dalibora Jevtića Danasu je rečeno da bi delegacija Srpske liste, koja od ponedeljka boravi u Vašingtonu, trebalo da se u četvtak u podne po lokalnom vremenu sastane sa Metjuom Palmerom, vršiocem dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja.

Pozivajući se na saopštenje Srpske liste, Tanjug je javio da će delegacija Srpske liste tokom posete Vašingtonu razgovarati sa visokim zvaničnicima Stejt departmenta o položaju Srba na KiM, aktuelnim problemima i njihovom rešavanju. Birn je objavio da mu je juče u Stejt departmentu rečeno da nema nikakvih planiranih sastanaka američkih zvaničnika sa predstavnicima Srba sa KiM.

Pozivajući se na Tanjug, Birn prenosi da je Srpska lista najavila da će se u Vašingtonu sresti sa zvaničnicima Stejt Departmena, Kongresa i Pentagona, a da je na listi njenih sagovornika i Metju Palmer.

U delegaciji Srpske liste pored Dalibora Jevtića i gradonačelnici severne Mitrovice i Štrpca u kosovskom sistemu lokalne samuprave Goran Rakić i Bratislav Nikolić. Rakić je i predsednik Srpske liste. Poseta SAD usledila je neposredno posle izbora novih potpredsednika Srpske liste 8. juna, među kojima je i kontraverzni biznismen iz Kosovske Mitrovice Milan Radojičić. Tog dana je održana svečana sednica Skupštine Srpske liste na kojoj, kako je javio portal kossev.info, nisu saopštena imena novih potpredsednika i članova Predsedništva. Tu informaciju je nekoliko sati kasnije objavila TV Most, pozivajući se na saopštenje Srpske liste – bez navođenja kad je odluka doneta, osim da je svečanom delu prethodio radni deo skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari