Građani upućeni jedni na druge 1Kragujevac Foto: KOCA SULEJMANOVIC/EPA

U Kragujevcu je za sutra (subota) uveče zakazan novi, 34, po redu protest građana protiv režima Aleksandra Vučića i lokalne vlasti, koju Kragujevčani sve masovnije i glasnije optužuju za nesposobnost i neodgovornost, te za svođenje šumadijske prestonice na nivo gluve i zabite (besputne) palanke.

Sutrašnje demonstracije Kragujevčana biće organizovane prema već uobičajenoj “letnjoj šemi”, što znači da šetnje ulicama u centru grada opet neće biti, već da će pobunjeni građani direktno, u 19 časova, da se okupe na Đačkom trgu, ispred Prve kragujevačke gimnazije, gde će međusobno da razgovaraju o aktuelnoj političko-dr uštvenoj situaciji u zemljii i gradu.

-Kada su institucije urušene, građani su pućeni jedni na druge. Zato u subotu uveče dođite na Đački trg i razgovarajte sa sugrađanima o problemima i mukama koje vam je nakaradni naprednjački sistem naneo, poručuli su iz organizacionog odbora protesta građana u Kragujevcu, u kojem, za početak narednog meseca, najavljuju promenu koncepta demonstracija u centru Šumadije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari