Građanski blok 381: Plašenje slobodnih građana 1FoNet/TV Fonet

Građanski blok 381 danas je održao 25. protest ispred zgrade u kojoj je kabinet predsednika Srbije, tokom koga su postavljena pitanja o prebijanju predstavnika opozicije, pokušajima ubistava, kao i o političkom ubistvu Olivera Ivanovića.

Ti napadi i pokušaji ubistva, ali i ubistvo koje se desilo, izvedeni su sa ciljem da se uplaše svi slobodni građani i celokupna opozicija, ali moram da im kažem da od toga nema ništa, poručio je član Izvršnog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) Aleksandar Olajnik.

On je istakao da svaki napad i svaka medijska laž koja je izgovorena dovode do toga da je sve više ljudi na strani opozicije, kao i onih koji hoće politički da se bore, „koji jednostavno kažu: Dosta je, ovo ne može ovako, moramo da uzmemo odgovornost za sebe u svoje ruke“.

Olajnik zapitao je ko naređuje politička ubistva i ko je naredio prebijanje lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu, kao i kako je i zašto policija tako brzo uspela da nađe napadače, a zatim do danas krije njihova imena. Te osobe nisu maloletne, ne postoji zakonski razlog da se njihova imena kriju. Jedino razlog može da bude da su u pitanju članovi raznih političkih organizacija, konstatovao je Olajnik.

Na skupu je bilo petnaestak pripadnika Građanskog bloka 381, a obezbeđivalo ga je isto toliko uniformisanih policajaca i dvadesetak njih u civilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari