Građanski demokratski forum negoduje zbog kritika na račun onih koji neće da bojkotuju izbore 1Rade Veljanovski na osnivačkoj skupštini GDF Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Građanski demokratski front (GDF) negodovao je danas zbog kritika koje deo opozicije upućuje na račun onih koji ne žele da bojkotuju izbore navodeći da je to pokazatelj da ni oni ne mogu da prihvate drugačije mišljenje.

Iz GDF navode da „u vrlo zamršenoj i teškoj političkoj situaciji, okolnosti posebno komplikuju neodmerene i neodgovorne izjave pojedinaca iz dela opozicije na račun partija i organizacija koje se nisu pridružile ideji bojkota izbora“.

Oni su posebno negodovali zbog navoda funkcionerke Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da je svako ko izađe na izbore saučesnik režima Aleksadra Vučića.

„Ovakav rezon u političkom miljeu Srbije poznat je i čest primer odnosa prema drugima koji misle drugačije, jer nosioci takvog pristupa zapravo ne prihvataju mogućnost drugačijeg mišljenja. To je pogled koji insistira na neprikosnovenosti sopstvenog stava i na zavetnoj mitomaniji naše populističke tradicije, a koji sa demokratijom nema nikakve veze. Takav pristup nije ništa manje autoritaran, jer negira mogućnost političkog pluralizma“, naveli su iz Građanskog demokratskog foruma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari