Građanski demokratski forum negoduje zbog kritika na račun onih koji neće da bojkotuju izbore 1Rade Veljanovski na osnivačkoj skupštini GDF Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Iz GDF navode da „u vrlo zamršenoj i teškoj političkoj situaciji, okolnosti posebno komplikuju neodmerene i neodgovorne izjave pojedinaca iz dela opozicije na račun partija i organizacija koje se nisu pridružile ideji bojkota izbora“.

Oni su posebno negodovali zbog navoda funkcionerke Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da je svako ko izađe na izbore saučesnik režima Aleksadra Vučića.

„Ovakav rezon u političkom miljeu Srbije poznat je i čest primer odnosa prema drugima koji misle drugačije, jer nosioci takvog pristupa zapravo ne prihvataju mogućnost drugačijeg mišljenja. To je pogled koji insistira na neprikosnovenosti sopstvenog stava i na zavetnoj mitomaniji naše populističke tradicije, a koji sa demokratijom nema nikakve veze. Takav pristup nije ništa manje autoritaran, jer negira mogućnost političkog pluralizma“, naveli su iz Građanskog demokratskog foruma.