Građanski otpor pozvao Kragujevčane na protest večeras u 19 časova 1Kragujevac Foto: Beta/Miloš Miškov

Nakon onog od sinoć, novi protest Kragujevčana izazvan najavom predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će narednog vikenda u Brogradu, a verovatno i u ostatku zemlje ponovo da bude uveden policijski čas, novi protest u centru Šumadije zakazan je za večeras (sreda).   

Građanski otpor Kragujevca pozvao je, naime, Kragujevčane da se večeras, u 19 sati, okupe ispred Skupštine grada i ponovo demonstriraju nezadovoljstvo odlukama i ponašanjem vlasti, pre svih predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kragujevčani su od sinoć ogorčeni i na ponašanje pripadnika MUP koji su brutalno tukli građane na prostestu ispred Narodne skupštine u Beogradu.

U pozivu kragujevačkog Građanskog otpora na večerašnje demonstracije na FB stranici te organizacije navedeno je: „Za ćaleta! Za kevu! Za slobodu! Za mladost! Za život bez okova! Za slobodnu Srbiju! Izađi! Svi! Maske obavezne!”

Podsetimo da se, nakon jučerašnje najave predsednika Aleksandra Vučića da će narednog vikenda biti uvedena zabrana kretanja, oko stotinu Kragujevčana, sinoć oko ponoći, okupilo na platou ispred Skupštine grada, gde su demonstrirali uz muzičku numeru “Pada Vlada”.

Protest je protekao bez incidenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari