Građanski preokret obišao kasarnu u Požarevcu gde se obučava Vulin 1Foto: Beta/Ministarstvo odbrane

Aktivisti Građanskog preokreta iz Zrenjanina obišli su proteklog vikenda kasarnu u Požarevcu, gde ministar vojske Aleksandar Vulin boravi na vojnoj obuci.

Oni su se tako pridružili mnogim znatiželjnicima, koji opsedaju ovu kasarnu od kada je objavljeno da ministar tu pohađa obuku. Prema rečima Dušana Kokota iz ove organizacije, vojniku na roku su poneli sve ono što se vojnicima nosi kada se ide u posetu.

-Poneli smo malo voća i sličnih stvari, da mu se nađe. Putovali smo oko tri sata i na kraju, kada smo legitimisani na prijavnici kasarne, saznali smo da vojnik nije tu i da ne možemo kutiju sa poklonima lično da mu uručimo – objasnio je za Danas, razočaran, Dušan Kokot.

Poseta kasarni u Požarevcu je dokumentovana video snimkom https://youtu.be/5Kk-WYxqbbY jer su, kako kažu u Građanskom preokretu, želeli da imaju uspomenu na ovaj događaj.

Ova organizacija formirana je nedavno u Zrenjaninu i pridružila se Građanskom frontu u Srbiji, koji čine više građanskih i demokratski orjentisanih organizacija.

„Građani na protestima da ne prate neodgovorne“

Povodom sinoćnjih dešavanja u Beogradu, a u susret za danas najavljenom okupljanju ispred Predsedništva Srbije, Građanski preokret poziva vlast da ni pod kakvim opravdanjem ne primenjuje silu nad demonstrantima, građane da tokom protesta ne prate neodgovorne i ratoborne cirkuzante.

Oni su u saopštenju pozvali građane da mirno i civilizovano iskazuju svoje stavove, a medije da izveštavaju pravovremeno, istinito i potpuno o svim dešavanjima.

Direktora, članove Upravnog odbora i urednika Informativnog programa RTS-a pozvali sz da podnesu ostavke zbog jučerašnjeg sramotno zakasnelog i neobjektivnog izveštavanja o dešavanjima u i oko sopstvene kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari