Gradonačelnici Kragujevca, Zrenjanina, Užica ostaju bez funkcije? 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV (arhiva)

Radomir Nikolić, aktuelni gradonačelnik Kragujevca, najverovatnije neće biti kandidat Srpske napredne stranke za tu funkciju u predstojećoj kampanji, a ne očekuje se da će se na dosadašnjoj funkciji zadržati ni gradonačelnici Zrenjanina, Užica i Valjeva, Čedomir Janjić, Tihomir Petković i Slobodan Gvozdenović, tvrde za Danas nezvanično izvori s političke scene.

Kako ističu naši sagovornici, odlučeno je da najviše promena bude upravo na listama SNS za lokalne izbore i da budu zamenjeni „gradonačelnici najmanje deset gradova Srbije“.

Prema nezvaničnim saznanjima Danasa, očekuje se da lider stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić „nosi“ najveći deo kampanje SNS, a njegovo ime biće u nazivima lista naprednjaka na glasačkim listićima na svim nivoima – lokalnom, pokrajinskom i parlamentarnom.

Izvori našeg lista ističu da se na prekjučerašnjoj sednici Glavnog odbora SNS u delu koji je bio zatvoren za javnost “ za reč javilo nekoliko članova GO, koji su izrekli niz pohvala na račun Vučića“.

„Među govornicima na GO nije bilo imena koja su poznata široj javnosti“, preciziraju oni.

Vučić je na početku sednice GO, koji je bio otvoren za medije, kazao da je razgovarano sa „većinom koalicionih partnera i dogovorili da narednih dana završimo tehnički posao sa strankom Krkobabića, LJajića, Vulina.

„Još je ostalo da razgovaramo sa ostalima, pa ćemo onda upoznati javnost“, napomenuo je lider naprednjaka. Prema ranijim saznanjima Danasa, SNS je odredio svoje kvote na listi za parlamentarne izbore, „tako da će imati 190 kandidata za poslanike, dok će preostalih 60 pripasti njihovim koalicionim partnerima.

„Očekuje se da stranke koje su bile i na prethodnoj izbornoj listi budu ponovo u predizbornom savezu sa naprednjacima, ali će imati manje poslaničkih mesta nego u aktuelnom skupštinskom sazivu, osim Pokreta socijalista, koji će, moguće je imati i veći broj poslanika nego do sada. SNS, naime želi da se osigura i da ima 126 svojih poslanika u parlamentu“, ističu naši izvori.

Prethodno je saopšteno da SNS i SPS neće ići u predizbornu koaliciju, osim ponegde „na lokalu“.

– Sa većinom koalicionih partnera završeni su razgovori i ostaje da se završi tehnički posao, poručio je Vučić na sednici GO. On je, takođe, najavio da će završni miting kampanje biti održan u Nišu, uz opasku: „Toliko mi je stalo da Niša.“ Vučić je pozvao funkcionere naprednjaka „na lokalu“ da rade na saradnji sa partnerima, da se ne ponašaju bahato i ne govore „ne dajemo toliko, daćemo ovoliko“ i da se zapitaju koliko bi glasova oni dobili da slučajno nema drugih u stranci“. On je potvrdio da je gradonačelnik Pirota Vladan Vasić pristupio SNS-u.

– Potrebno je da sa ljudima sarađujemo. Ne treba nam nikakva vrsta osionosti, ne treba nam da vladamo sami, potrebni su nam i drugi ljudi u vladi, naglasio je lider naprednjaka.

Vučić je napomenuo da poziva članove SNS „da posete svaku kuću, razgovaraju sa svim domaćinima, i da ne kažu ništa loše“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari