Gradonačelnik Zaječara obećao žestok odgovor protestima 1Boško Ničić Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Prva protestna šetnja koja je održana u petak 18. januara okupila je veliki broj Zaječaraca u nameri da iskažu nezadovoljstvo prouzrokovano kvalitetom života u Zaječaru i Srbiji uopšte.

Prva protestna šetnja održana u Zaječaru okupila je, za neke, neočekivano veliki broj Zaječaraca. Zaječarci su se u petak okupili kako bi iskazali nezadovoljstvo prouzrokovano kvalitetom života u Zaječaru i Srbiji uopšte, piše portal Glas Zaječara.

Gradonačelnik Boško Ničić putem društvene mreže „Facebook“ izneo je svoj osvrt na proteste održane prošlog petka, iznoseći niz tvrdnji u pogledu organizacije, političke pozadine protesta, ali i vezano za prosvetne radnike koji su uzeli učešće u protestu.

Deo koji je privukao najveću pažnju je onaj u kome je gradonačelnik obećao žestok odgovor i u skladu sa zakonom.

Gradonačelnik Zaječara obećao žestok odgovor protestima 2
Foto: Boško Ničić/ Fejsbuk / Glas Zaječara

Očekujemo da se gradonačelnik Boško Ničić oglasi povodom iznetih tvrdnji, naročito vezano za navodne ucene kojima se služe prosvetni radnici kako bi primorali đake da uzmu učešće u protestima.

Gradonačelnik Ničić već u petak je, pre održavanja protesta,  ukazao na još jednu navodnu zloupotrebu dece u političke svrhe.

Prema Ničićevim navodima u zaječarskim srednjim školama organizovano je lepljenje i deljenje letaka. Na jednom od panoa škola našlo se sledeće obaveštenje:

Imajući u vidu da zaječarske škole imaju video nadzor, pozivamo nadležne da pronađu lica koja su postavila ovo obaveštenje na panou, jer to i jeste namena sistema obezbeđenja: da decu zaštite od zloupotreba i nasilja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari