Grbović: Nezadovoljni mogu da glasaju protiv 1Foto: FoNet/ Zoran Mrdja

Pred izbore novog rukovodstva Pokreta slobodnih građana spekuliše se da je deo članova i osnivača PSG nezadovoljan kandidaturom Pavla Grbovića za predsednika i Sergeja Trifunovića za člana Predsedništva, te da će oni svoje protivljenje izraziti na sednici zakazanoj za 27. septembar.

Nezadovoljni članovi ističu da pripremaju konkretne predloge za Skupštinu pokreta jer su „dovedeni pred svršen čin“ a da se Grbović i Trifunović smenjuju na funkcijama „bez trunke političke i moralne odgovornosti“.

– Nedopustivo za organizaciju koja se deklariše kao demokratska da ima jednog kandidata za predsednika za koga je unapred dogovoreno da pobedi. U takvoj atmosferi jednoumlja nema mesta za demoktratiju i zrelu diskusiju, posebno što je u pitanju kandidat Pavle Grbović, koji je lično najodgovorniji za pogubne rezultate na proteklim nefer izborima, naveli su izvori iz tog pokreta koji su želeli da ostanu anonimni, ali koji su se medijima obratili sa ovom svojom verzijom događaja.

Pavle Grbović, koga kolege iz pokreta kritikuju zbog loših rezultata na prethodnim parlamentarnim izborima, za Danas odgovara da ne želi da se upušta u raspravu sa „neimenovanim izvorima“, te da sve zamerke koje imaju mogu da iznesu javno na sednici koja je zakazana.

– Neimenovani izvori mogu da glasaju protiv mog izbora, to je normalna stvar. Neimenovani izvori su takođe mogli da istaknu svog kandidata, samo je bilo potrebno da dobiju podršku svega 50 članova. Na kraju krajeva, Neimenovani izvori će doći na Skupštinu pa ćemo tamo raspraviti sve nedoumice. I dalje čvrsto verujem da građane apsolutno ne zanima javno raspravljanje odnosa u političkim organizacijama i ja u tome neću učestvovati, zaključio je Grbović.

Podsećamo, Grbović je jedini kandidat za novog lidera PSG.

Delegati Skupštine izabraće šest članova Predsedništva, a prihvaćene su kandidature Aleksandra Ilića, Aleksandra Petrovića, Aleksandra Radoičića, Natana Albaharija, Sergeja Trifunovića (svi iz Beograda), Petra Đorđevića iz Leskovca i Siniše Boljanovića iz Novog Sada.

Na Skupštini će biti izabran i Glavni odbor PSG od 15 članova, kao i predsednici Vojvođanskog i Beogradskog odbora, i regionalni predstavnici za Zapadnu, Južnu i Centralnu Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari