Grupa građana izvela performans u RIK-u predajom izborne liste "Napredna budućnost" 1Foto: Dosta je bilo (Arhiva)

Grupa građana koja se predstavila kao „Napredna budućnost“ priredila je danas u Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) performans navodne predaje izborne liste i 10.000 potpisa, čemu je prisustvovao celokupni RIK.

Ispred zgrade RIK-a u Beogradu, član „Napredne budućnosti“ Vladimir Perić je izjavio da su mu članovi te institucije rekli da ta grupa građana ne ispunjava zakonsku proceduru.

„Mi smo predali našu listu i naše kandidate za narodne poslanike. Smatramo da krute birokratske procedure stoje na putu demokratije i ukoliko odbiju našu listu smatraćemo ove izbore neregularnim“, rekao je Perić.

Na listi „Napredne budućnosti“ nalazi se „dr Siniša Mali – nosilac liste i kandidat za premijera“, „dr Nebojša Stefanović – kandidat za ministra unutrašnjih poslova“, „Branko Stefanović – kandidat za ministra namenske industrije i trgovine oružjem“.

Između ostalih, kandidati su i „Goran Vesić – kandidat za ministra urbanizma“, „dr Zlatibor Lončar – kandidat za ministra za lečenje članova vlade“ i „Milan Jeličić Jutka – kandidat za ministra za rodnu ravnopravnost“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari