Gujon: Prioritet je region, zbog predstojećih popisa 1Arno Gujon Foto: MSP

Arno Gujon, nedavno imenovani vršilac dužnosti direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, kazao je da će se u svom radu usredsrediti na region zbog toga što se naredne godine u njemu organizuje popis stanovništva u mnogim državama.

„To je važno pitanje za opstanak Srba u zemljama okruženja… Popis je važan i zbog očuvanja identiteta, kulture, jezika i za poboljšanje položaja Srba u okruženju“, naveo je Gujon za RTS.

On je kazao da ga je poziv da vodi to telo Ministarstva spoljnih poslova „iznenadio“, da je to za njega veliko priznanje i čast, kao i da je upoznavanje sa radom u državnoj upravi njegov trenutni prioritet.

Arno Gujon je osnivač nevladinih organizacija „Solidarnost za Kosovo“ i „Inicijativa za natalitet i ostanak mladih u Srbiji“, a bavio se i humanitarnim radom na Kosovu.

Mediji su Gujona povezivali i sa „Identitarcima“, francuskim desničarskim političkim pokretom, koji je organizovao više protesta protiv islama.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Gujon: Prioritet je region, zbog predstojećih popisa”

  1. Francuski desnicari kazu da je bio samo trojanac kojeg je ubacila francuska vlast u njihove redove. Sad se vidi da je to tacno.Takvih ima i kod nas, znate dvojicu o kojima se najcesce pise.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.