Gujon u poseti Selakoviću: Nastaviću da radim za srpski narod 1Foto: MSP

Novoimenovani vršilac dužnosti direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon, u razgovoru sa ministrom psoljnih poslova Nikolom Selakovićem, rekao je da će nastaviti da radi za srpski narod.

Kako se navodi u saopštenju, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izrazio je očekivanje da će taj organ uprave u sastavu Ministarstva spoljnih poslova nastaviti da dosledno i prioritetno radi na zaštiti prava i interesa i očuvanju kulturnog i jezičkog identiteta dijaspore i Srba u regionu.

Prema rečima ministra Selakovića, pružanje pomoći u očuvanju i razvoju duhovne, nacionalne i kulturne samobitnosti srpskog naroda izvan Srbije, pre svega u regionu, jeste posebno važno s obzirom na činjenicu da će uskoro u državama u okruženju biti organizovan popis stanovništva.

Selaković je Gujonu poželeo mnogo sreće i uspeha u radu, istakavši da je uveren da će on, kao osvedočeni borac za bolji položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i borac za istinu o istorijskim događajima u regionu u protekle tri decenije, u tesnoj saradnji sa ministrom spoljnih poslova, Vladom Srbije i predsednikom Republike učiniti značajne pomake u poslovima iz svoje nadležnosti.

Gujon je zahvalio na podršci, istakavši da je zahvalan na prilici da kroz institucije Srbije nastavi da radi za srpski narod, i da će se boriti svim snagama za očuvanje i razvoj duhovnog, nacionalnog i kulturnog položaja srpskog naroda izvan matice, njegovo ekonomsko i kulturno umrežavanje sa Srbijom i očuvanje srpskog jezika i ćiriličkog pisma.

Podsetimo, Vlada Srbije juče je imenovala osnivača francuske nevladine organizacije „Solidarnost za Kosovo“ Arnoa Gujona za vršioca dužnosti direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu pri Ministarstvu spoljnih poslova.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Gujon u poseti Selakoviću: Nastaviću da radim za srpski narod”

  1. Eh, kada jedan mladi politikant stvori „karijeru“ podilazeci najprimitivnimijim strastima. Dakle o Srbima (da li se to odnosi na nase drzavljane, ili one koji smatraju da su Srbi?) brunuce STRANAC! Kako neko ko nije ni rodjen, ni odrastao, a ni poreklom odavde moze da obezbedi : „pružanje pomoći u očuvanju i razvoju duhovne, nacionalne i kulturne samobitnosti srpskog naroda izvan Srbije…“??? Nastavak je jos jedan dokaz kako nasa se vlast ponasa paternalisticki prema svojim susedima „uskoro u državama u okruženju biti organizovan popis stanovništva“. E, ako ovaj mladac uspe da natera ljude u „okruzenju“, da se izjasne kao Srbi , na popisima koji slede…, „pre svega u regionu, jeste posebno važno s obzirom na činjenicu da će uskoro u državama u okruženju biti organizovan popis stanovništva“. Ne odustaju oni od mesanja u tudje poslove i stalnom dizanju tenzija sa susedima.

    • Možda gospodin Gujon, po Vama, „podilazi“, da bi u Srbiji „napravio kartijeru“, mada, mislim da je ovaj gospodin, po mišljenju većine gradjana Srbije, autentični i retki borac za prava Srba na Kosovu i Metohiji. Vi biste, verovatno, više voleli i cenili ovoga čoveka, da se stavio na stranu Tačija, Haradinaja i ostalih albanskih „multietničara“, što je manir najvećeg broja stranih državnika i medjunarodnih zvaničnika, kao i domaćih autošovinista koji, do podne mrze sebe, a od podne Srbiju i celi svet. Inače, cilj Srbije nije da „natera“ bilo koga da se izjasni kao Srbin već, da se trudi da niko ne bude diskriminisan zato što se tako oizjasnio. Čitam svakodnevno beverovatne gluposti i nebuloze ali, nije mi poznato da su Srbi, bilo kada, bilo koga, na bilo koji način, primoravali da se izjasni kao Srbin? Mi smo, inače, veoma često imali strane državljane /i državljanke/, koji su se srčanije borili i zalagali za interese Srba i Srbije od mnogih amozvanih i izvikanih domaćih intelektualaca i elite. Pomenimo samo jednog, Arčibald Rajs. Gospodinu Gujonu želim puno sreće i uspeha.

      • Gujon – ekstremni desničar. Takvi Srbima na KiM neće doneti nikakvo olakšanje ionako teškog života. Doneo pare, ali doneo i svoju senku.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.