Gujon u poseti Selakoviću: Nastaviću da radim za srpski narod

Ostavite komentar


  1. Eh, kada jedan mladi politikant stvori „karijeru“ podilazeci najprimitivnimijim strastima. Dakle o Srbima (da li se to odnosi na nase drzavljane, ili one koji smatraju da su Srbi?) brunuce STRANAC! Kako neko ko nije ni rodjen, ni odrastao, a ni poreklom odavde moze da obezbedi : „pružanje pomoći u očuvanju i razvoju duhovne, nacionalne i kulturne samobitnosti srpskog naroda izvan Srbije…“??? Nastavak je jos jedan dokaz kako nasa se vlast ponasa paternalisticki prema svojim susedima „uskoro u državama u okruženju biti organizovan popis stanovništva“. E, ako ovaj mladac uspe da natera ljude u „okruzenju“, da se izjasne kao Srbi , na popisima koji slede…, „pre svega u regionu, jeste posebno važno s obzirom na činjenicu da će uskoro u državama u okruženju biti organizovan popis stanovništva“. Ne odustaju oni od mesanja u tudje poslove i stalnom dizanju tenzija sa susedima.

    1. Možda gospodin Gujon, po Vama, „podilazi“, da bi u Srbiji „napravio kartijeru“, mada, mislim da je ovaj gospodin, po mišljenju većine gradjana Srbije, autentični i retki borac za prava Srba na Kosovu i Metohiji. Vi biste, verovatno, više voleli i cenili ovoga čoveka, da se stavio na stranu Tačija, Haradinaja i ostalih albanskih „multietničara“, što je manir najvećeg broja stranih državnika i medjunarodnih zvaničnika, kao i domaćih autošovinista koji, do podne mrze sebe, a od podne Srbiju i celi svet. Inače, cilj Srbije nije da „natera“ bilo koga da se izjasni kao Srbin već, da se trudi da niko ne bude diskriminisan zato što se tako oizjasnio. Čitam svakodnevno beverovatne gluposti i nebuloze ali, nije mi poznato da su Srbi, bilo kada, bilo koga, na bilo koji način, primoravali da se izjasni kao Srbin? Mi smo, inače, veoma često imali strane državljane /i državljanke/, koji su se srčanije borili i zalagali za interese Srba i Srbije od mnogih amozvanih i izvikanih domaćih intelektualaca i elite. Pomenimo samo jednog, Arčibald Rajs. Gospodinu Gujonu želim puno sreće i uspeha.

      1. Gujon – ekstremni desničar. Takvi Srbima na KiM neće doneti nikakvo olakšanje ionako teškog života. Doneo pare, ali doneo i svoju senku.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.