Han sutra i u petak u Sarajevu i Beogradu 1Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Evropski komesar Johanes Han koji sutra dolazi u posetu Beogradu ponoviće hitnu potrebu za međupartijskim dijalogom i napretkom u demokratskom upravljanju i vladavini prava za dobrobit društva, kako bi Srbija mogla da napreduje na putu pridruživanja EU, saopštila je danas Evropska komisija.

Prema najavama iz Brisela, Han će se osim sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić sastati i sa opozicionim liderima.

Han će u Beogradu biti imenovan za ambasadora Sportskih igara mladh, a u petak će zajedno sa najvišim zvaničnicima Srbije prisustvovati svečanom otvaranju tvrđave Golubac za čiju je rekonstrukciju glavni doprinos dala EU.

Evropski komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han u Beograd dolazi iz Sarajeva gde će sutra razgovarati o stanju društveno-ekonomskih reformi na koje se BiH obavezala da bi napredovala na svom putu ka EU.

Komesar trenutno radi na Mišljenju o zahtevu BiH za članstvo u EU koje treba da predstavi zemljama članicama Unije, a napredak u društveno-ekonomskoj agendi je presudan, posebno imajući u vidu da donosi direktnu dobrobit narodu u BiH, navodi se u saopštenju Komisije.

Han će se u Sarajevu sastati sa članovima Predsedništva BiH, predsedavajućim Saveta ministara, ministrima trgovine i finansija kao i sa predstavnicima političkih partija i organizacija civilnog društva koje rade na pitanjima ekologije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari