Haradinaj: Ako se dogovori sa Srbijom, tražićemo smenu Tačija 1Foto: EPA-EFE VALDRIN XHEMAJ

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je izjavio da će njegova Alijansa za budućnost Kosova zatražiti smenu predsednika Kosova Hašima Tačija, ukoliko sa Srbijom postigne dogovor o promeni granica, navode danas prištinski mediji.

Ako Tači dođe do sporazuma vezanog za granicu i teritoriju, Alijansa za budućnost Kosova će zatražiti u parlamentu njegovu smenu, naveo je Haradinaj.

Da podsetimo, tokom boravka u Parizu kosovski predsednik Hašim Tači sastao se sa predsednikom Ruske federacije Vladimirom Putinom. Tom prilikom je rekao da je taj susret nedostajao Kosovu na međunarodnoj sceni i da je to „veliko dostignuće“.

„Bio je korektan sastanak, normalan, bez nekog posredovanja. Ovo je prvi sastanak između Kosova i Rusije na institucionalnom nivou. Mislim da je ovo korak napred u odnosima sa Rusijom. To je dobro za obe zemlje, za mir i stabilnost ubuduće“, naveo je Tači za Klan Kosova, piše RTK2.

„O ovoj temi, predsednik Putin je jasan: Ukoliko vi (Kosovo i Srbija) postignete mirovni sporazum, Rusija će ga podržati“, napisao je Tači na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari