Tači: Razgovor sa Putinom veliko dostignuće 1Foto: Twitter / Hašim Tači

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je sastanak sa predsednikom Ruske federacije Vladimirom Putinom nedostajao Kosovu na međunarodnoj sceni i da je to „veliko dostignuće“, prenosi RTK2.

Kako navodi RTK2, Tači je istakao da stav Rusije prema Kosovu treba da se menja i da je sastanak sa ruskim predsednikom bio razumljiv u tom pravcu.

Podsetimo, predsednik Kosova saopštio je juče, 12. oktobra, na svom Tviter nalogu da se u Parizu sastao sa ruskim predsednikom, Vladimirom Putinom. Kako je tada dodao, fokus razgovora je bio dijalog o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije za sveobuhvatni i obavezujući sporazum.

„Bio je korektan sastanak, normalan, bez nekog posredovanja. Ovo je prvi sastanak između Kosova i Rusije na institucionalnom nivou. Mislim da je ovo korak napred u odnosima sa Rusijom. To je dobro za obe zemlje, za mir i stabilnost ubuduće“, naveo je Tači za Klan Kosova, piše RTK2.

Prema njegovim rečima, njih dvojica nisu razgovarali o konkretnim stvarima i detaljima, već o opštim aspektima i mogućnosti da Rusija menja svoj stav prema Kosovu, prenosi RTK2.

„Putin je istakao da je ovo osetljivo pitanje. Naglasio sam da nismo ni prijatelji ni neprijatelji, ali možemo da imamo normalne i korektne odnose kao i ostale zemlje sa Rusijiom. Smatram da je ovo veliki korak za kosovsku diplomatiju. Sa raznim diplomatama smo razgovarali kako bi ovaj sastanak bio od interesa i on se desio“, dodao je on.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari