Haradinaj: Igra granicama i teritorijama je opasan eksperiment 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

„Korekcija granica je opasan eksperiment i sa tim moramo biti oprezni“, naglasio je premijer Kosova Ramuš Haradinaj na konferenciji za medije koja je održana nakon današnje sednice Vlade, prenosi RTK.

Premijer Haradinaj je nakon redovne sednice Vlade Kosova komentarisao rezoluciju koju su predložili predstavnici Preševske doline. On je istakao da je, kad god se otvaraju granična pitanja neizvesno kakve tragedije mogu proizaći iz toga i u čiju korist će se to pitanje završiti.

„Imao sam čast da predvodim vladu koja je dodelila sredstva za park Mira u Preševu. Mi ćemo i dalje posvećivati pažnju interesima građana koji žive tamo. Mislim da je moj zadatak sprovođenje ustava i to nas obavezuje na očuvanje teritorije i granica. Po svim ostalim pitanjima sam uzdržan. Igra granicama i teritorijama je opasan eksperiment, pozivam sve da budu pažljivi. Kada god se pokrene tema granica nema garancija kako će se to završiti i nakon svih tragedija Kosovo sebi ne može da dozvoli taj luksuz“, rekao je Ramuš Haradinaj.

Haradinaj naglašava da izolacija Kosova predstavlja mnogo veći problem od Vučićeve posete i pitanja korekcije granica. Govorio je i o demarkaciji sa Crnom Gorom, koju je Vlada Kosova usvojila marta ove godine.

„Radujemo se uspesima Crne Gore. Imamo veoma dobre odnose, veoma smo zahvalni Crnoj Gori na spremnosti da se bavimo graničnim sporazumom kako smo se dogovorili. Mi nismo vremenski ograničeni jer imamo neke probleme, kao što je liberalizacija viza“, rekao je Haradinaj.

Na sednici Vlade Kosova kabinet je minutom tišine odao poštu žrtvama terorističkog napada u Sjedinjenim Američkim Državama, 11. septembra 2001. godine. Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je istakao zasluge Sjedinjenih Američkih Država tokom sukoba na Kosovu, a Vlada je donela odluku o podizanju spomenika žrtvama ovog terorističkog napada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari