Haradinaj: Nema dogovora o koaliciji sa Socijaldemokratskom inicijativom 1Foto:Beta

Nije postignut dogovor, iako postoji obostrano raspoloženje za predizbornu koaliciju, izjavio je danas lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) i premijer u ostavci Ramuš Haradinaj posle sastanka sa svojim zamenikom u vladi i liderom Socijaldemokratske inicijative (SDIK) Fatmirom Ljimajem. 

„Sastao sam se s Limajem, on nije imao priliku da razgovara s rukovodstvom SDIK, ali postoji raspoloženje, ali nismo se složili ni o kakvom sporazumu“, rekao je Haradinaj.

Haradinaj je juče potpisao predizborni koalicioni sporazum Socijaldemokratskom partijom Kosova Špenda Ahmetija i nakon potpisivanja sporazuma izjavio da je moguća i široka predizborna koaliciju u kojoj će biti i Socijaldemokratske inicijativa Fatmira Ljimaja i Alijansa novo Kosovo Behdžeta Pacolija.

„Mi nismo deo scenario za novi PAN (predizborna koalicija pred izbore 2017 godine). Niti za PAN 2 ili PAN 3. Mi smo spremni da saslušamo druge političke subjekte i da čujemo njihove stavove. Ono što mi radimo je da ne čekamo nikoga već samo stvaramo osovinu pobede, koja je nada za građane Kosova“, rekao je juče Haradinaj, prenose prištinski mediji.

Jučerašnji koalicioni sporazum između ABK i SDPK je prva predizborna koalicija između stranaka pred najavljene vanredne parlamentarne izbore na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari