Haradinaj zahvalio Lajčaku na stavu protiv razmene teritorija 1Ramuš Haradinaj Foto: EPA-EFE OLIVIER HOSLET

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj zahvalio je danas u Prištini ministru spoljnih poslova Slovačke koji je i predsedavajući Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), Miroslavu Lajčaku, za stav koji je izneo protiv razmene teritorija kao mogućem rešenju sporazuma o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije.

Kako je saopšteno iz kabineta premijera Kosova, Haradinaj i Lajčak su danas tokom radnog doručka razgovarali o posvećenosti institucija Kosova ekonomskom razvoju, sprovođenju evropske reforme i jačanju reda i zakona.

„Na ovom sastanku, premijer Haradinaj je rekao da je bilateralna saradnja između dve zemlje važna, naglašavajući da je priznavanje Kosova od strane svih država članica EU, posebno Slovačke, direktan doprinos sigurnosti i stabilnosti u cijelom regionu“, navodi se u saopštenju.

Haradinaj je od slovačkog ministra zatražio podršku njegove države za proces liberalizacije viznog režima za građane Kosova, kao i za članstvo Kosova u svim međunarodnim organizacijama.

„Premijer Haradinaj je izrazio spremnost vlade da nastavi saradnju sa OEBS-om u jačanju demokratskih institucija u zemlji i dobrom upravljanju“, piše u saopštenju.

Kako je saopšteno, Lajčak je izrazio spremnost za saradnju dve zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari