Held: Ambasadori nisu zavese 1Foto: FreeImages / fcl1971

Reagujući na današnju odluku SAD da se povuče iz kosovskog odbora Agencije za upoređivanje i verifikaciju imovine, nemački ambasador u Prištini Kristijan Held izjavio je da se na javne pozicije na Kosovu gleda kao na nagradu.

Held je u postu na društvenoj mreži Tviter ocenio da ambasadori ne mogu biti tretirani kao „zavese za prozore“. „Nije da u ovoj zemlji nedostaju obrazovani i kvalifikovani ljudi, ali dok se na javne položaje gleda isključivo kao na poklone, niko ne bi trebalo da očekuje od onih koji se trude da vam pomognu da ostanu puke zavese na prozorima“, poručio je Held, prenosi Kosovo onlajn.

Ambasada SAD u Prištini saopštila je danas da se povlači iz odbora Agencije za poređenje i verifikaciju imovine, a isto je prethodno uradila i ambasada Velike Britanije. Odluke zapadnih diplomata usledile su nakon što je pre nekoliko meseci u odbor te agencije izabran bivši komandant Oslobodilačke vojske Kosova Naser Šalja, kojeg predstavnici diplomatskih misija u Prištini smatraju nekvalifikovanim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari