Hodžaj: Kosovo nema dilemu oko Pariza 1Enver Hodžaj Foto: EPA / VALDRIN XHEMAJ

Zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj izjavio je danas da, za razliku od vlasti u Beogradu, Kosovo nema dilemu da li će samit u Parizu biti održan i da će obaviti sve neophodne pripreme.

On je rekao da je poseta francuskih i nemačkih diplomata Prištini i Beogradu, pre tri nedelje, imala za cilj da pripremi obe strane za sastanak u Parizu, preneo je radio Slobodna Evropa.

“To zavisi od organizatora samita. Moramo biti najbolje pripremljeni za sastanak u Parizu, imati principe i imati merljiva očekivanja u skladu sa strateškim dokumentom. Moramo da pogledamo listu tema koje možemo pokrenuti u Parizu i koji je najbolji način da se odbrane državni interesi Kosova“, naveo je Hodžaj.

On, kako je rekao, ima utisak da postoji stvarna koordinacija između SAD i EU i da u tom procesu može postojati nova dinamika. Hodžaj je, takođe, rekao da, „uprkos izjavama zvaničnika u Beogradu Kosovo nikada nije odbacilo dijalog“.

„Dijalog smatramo instrumentom koji služi za normalizaciju odnosa između dve zemlje i pre svega kao mogućnost da se završi proces izgradnje države na Kosovu“, napomenuo je Hodžaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari