Hoti o Briselu: Postojaće samo konačan sporazum o uzajamnom priznavanju 1Foto: Facebook/Avdullah Hoti

Premijer Kosova Avdulah Hoti najavio je da će se u ponedeljak u Briselu sastati sa srpskom stranom i razgovarati o konačnom sporazumu o međusobnom priznavanju i normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije.

„Na osnovu obaveza koje smo preuzeli na samitu u Parizu 10. jula 2020. godine, kao i podrške koju smo dobili od predsednika Makrona i kancelarke Merkel, u ponedeljak se u Briselu sastajemo sa srpskom stranom radi dijaloga o konačnom sporazumu o međusobnom priznavanju i normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije“, napisao je Hoti na Fejsbuku.

Prema njegovom tumačenju, postojaće samo konačni sporazum o uzajamnom priznavanju, preneo je portal Kosovo onlajn.

„Dogovor se postiže samo kada je zaključen uz uzajamno priznavanje. Neće biti posrednih, delimičnih ili kreativnih sporazuma koji problem neće rešiti zauvek. Postojaće samo konačni sporazum o uzajamnom priznavanju, koji je sistematičan i uključuje sva pitanja koja treba rešiti između dve nezavisne države na osnovu konvencija, standarda i međunarodne prakse regulisanja odnosa između dve nezavisne države“, napisao je Hoti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Briselu da je imao dobar sastanak sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom, i istakao da veruje da će razgovori u Briselu dati rezultat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari