Hoti: Situacija na severu stabilna 1Foto: N1

Besim Hoti, zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, kaže za Danas da je aktuelna situacija na tom području „stabilna i zadovoljavajuća, u smislu javnog reda i mira, kao i u smislu sprovođenja mera protiv pandemije, koje su predviđene operativnim planom“.

– Građani uglavnom poštuju mere koje su preduzete protiv pandemije. Mogu da tvrdim da nemamo velikih poteškoća, ali smo, ipak, do danas, od početka sprovođenja mera, zabeležili nekoliko slučajeva  nepoštovanja ovih pravila, od strane pojedinaca, pa su protiv njih preduzete zakonske mere, ukazuje naš sagovornik.

Upitan kakvo je stanje pripadnika Kosovske policije za region Sever, Hoti precizira da na teritoriji Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić, Zubin Potok, „do danas imamo pet pripadnika koji su pozitivno testirani na korona virus, i oni se nalaze u karantinu u studentskom domu u Severnoj Mitrovici“.

Kako ukazuje, „njihovo stanje je stabilno“, a „imamo i određen broj pripadnika Policije Kosova iz regiona Sever koji se nalaze na vanrednom bolovanju, koju je odobrila medicinska služba Policije, zbog prethodno utvrđenih hroničnih zdravstvenih problema“.

– Što se tiče zaštitne opreme, imamo je trenutno, i redovno se snabdevamo opremom, po potrebi. Što se tiče saradnje sa međunarodnim organima, mi normalno sarađujemo sa Kforom i Euleksom, i delimo informacije koje su od značaja za nas i za opštu bezbednost građana, poručuje Hoti.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić najavio da će Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija 24. aprila razmatrati izveštaj Unmika o Kosovu, putem video-konferencije. Dačić je za TV Hepi izjavio da su već bili dogovoreni termini, u aprilu i oktobru, da na dnevnom redu SB UN bude ova tema, a Dominikanska Republika, kao predsedavajuća, „korektna je prema Srbiji“ i zakazala je sednicu.

„Sada nema sednica, i to će biti putem video-konferencije. Može 18 ljudi da učestvuje, među njima šef Unmika na KiM Zahir Tanin, ja i neko sa KiM“, rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari