Hoti: Pomoć za Trepču 1,1 miliona evra 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Kosovski premijer Avdulah Hoti danas je posle sednice Vlade najavio da će javnom preduzeću Trepča biti uplaćeno 1,1 milion evra pomoć, kao i pomoć za rešenje finansijske krize u Telekomu, preneo je portal Kossev pisanje Kohe.

Rudari Starog trga protestovali su u sredu zbog toga što im plate za oktobar nisu isplaćene, a kako je tada rečeno iz menadžmenta, ova kompanija ostala je bez sredstava. Hoti je danas situaciju u Trepči opisao kao ozbiljnu, dodajući da visina dugova te firme iznosi osam miliona evra.

Pomoć vlade nije bezuslovna, pa će privremeni upravni odbor morati što pre da dostavi plan privlačenja stranih investicija. Novac je danas Trepči dodeljen na zahtev kosovskog ministra privrede Bljerima Kučija.

U krizi je i kosovski Telekom kome je u poslednjih par meseci račun blokiran više puta zbog odluke suda da taj operater mora da isplati dug od 26 miliona evra Z-Mobil. „U narednim danima izaći ću pred vas sa rešenjem za Telekom na kom trenutno radimo. I ta firma je u teškoj situaciji“, rekao je Hoti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari