Iako podržava Jeremića, Petrović ostaje u poslaničkom klubu 1Foto: FoNet/Kostadin Kamenov

Dušan Petrović, nekadašnji lider stranke Zajedno za Srbiju, sada predsednik Političkog saveta te partije, iako podržava Vuka Jeremića za predsednika države, neće promeniti poslanički klub u Skupštini Srbije.

On se neće pridružiti novoformiranom klubu „Za spas Srbije – Nova Srbija“ koga čine poslanici kojima je zajednička podrška Jeremiću. Petrović ostaje u poslaničkom klubu DS koja je podržala kandidaturu Saše Jankovića.

– Smatram da podrška različitim predsedničkim kandidatima ne treba da bude razlog za promene u poslaničkom klubu u kojem se nalazim. U Zajedno za Srbiju ovo pitanje nije bilo na dnevnom redu. Jasna opoziciona politika Vučićevom samovlašću, koje onemogućava da građani Srbije žive bolje, temelj je političke borbe i u parlamentu i na predstojećim predsedničkim izborima – naveo je Petrović za Danas, odgovarajući na pitanje hoće li se pridružiti članovima novog poslaničkog kluba.

U Skupštini Srbije formiran je u petak novi poslanički klub koji čine Sande Rašković Ivić, Slaviša Ristić, Đorđe Vukadinović, Dijana Vukomanović, Miroslav Markićević i Goran Pekarski. „Ovo nije klub Vuka Jeremića već opozicionih poslanika koji su se sabrali oko želje da se u zemlji naprave promene, i da se u zemlji živi dostojanstveno bez stalnog generisanja vanrednog stanja“, rekla je predsednica novog kluba Sanda Rašković Ivić.

Rašković Ivić podsetila je da je podržala kandidaturu Vuka Jeremića za predsednika Srbije, i da veruje da će to učiniti i ostali članovi kluba. Ono što je sigurno, kako kaže, jeste da niko od njih neće podržati kandidata SNS-a, bio to Aleksandar Vučić ili Tomislav Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari