Ilić: Seljak najugroženiji u Srbiji 1Foto: Medija centar

Veliki protest opozicije koji će se održati u subotu 13.aprila, treba dobro organizovati bez izazivanja incidenta i nasedanja na provokacije koje će vlast sigurno izazivati, izjavio je danas predsednik Nove Srbije Velimir Ilić.

On je na konferenciji za novinare istakao da je suština protesta veliko nezadovoljstvo građana, ali je ukazao da su seljaci najugroženiji deo Srbije. Prema njegovim rečima, jabuka danas u Srbiji košta četiri dinara, jer ju je neko uvezao iz Poljske u Srbiju, a potom prodao Rusima po srpskim izvoznim kvotama.

„Apelujem na ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljaića da javno kaže koliko kamiona jabuka i malina je ušlo u Srbiju i gde je to nestalo, zašto su srpske hladnjače pune domaćih proizvoda“, izjavio je Ilić. On smatra da je neko uzeo veliki novac od prelepljivanja srpksih etiketa na strane proizvode i time potpuno „sahranio srpskog seljaka“.

Uvoznički lobi u Srbiji, ocenio je Ilić, bukvalno radi šta hoće, što je potpuno paralisalo sistem proizvodnje u državi. On je podsetio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić non stop potencira kako ništa nije urađeno pre dvadest godina. Međutim, Ilić ga je upitao zašto nije ništa urađeno za sedam godina koliko je na vlasti, po pitanju Kosova, srpskog sela, poljoprivrede, industrije, železnice i puteva.

Prema njegovom mišljenju, treba sve „korenito promeniti u Srbiji“, jer je vlast napravila „cirkus od ove države“. „Moramo da shvatimo da Vučića treba pobediti, jer ako ga ne pobedimo ništa neće ostati od naše države“, zaključio je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari