Ilić: Olako dajemo Kosovo 1Foto: Medija centar

Mi ne tražimo ništa tuđe na Kosovu, samo tražimo da zadržimo ono što pripada Srbiji, izjavio je predsednik Nove Srbije Velimir Ilić, reagujući na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je uspeh ako vratimo metar zemlje na Kosovu.

Ilić je ocenio da „olako dajemo Kosovo“ i da je to jedini način da Srpska napredna stranka ostane na vlasti, uz podršku stranih zvaničnika.

„Čija je Gračanica, čija je Pećka patrijaršija, Visoki Dečani, zauzimaju li više od metra prostora i da li je sramota da predsednik izjavi da Srbija nema ništa na Kosovu“, upitao je Ilić.

On je konstatovao da je najavljeno povećanje plata i penzija jedna velika zabluda, jer sa druge strane sve poskupljuje, i pomenuo primer goriva.

„Život u Srbiji postaje sve teži i skuplji, u prilog tome govori i odlazak mladih ljudi iz zemlje“, izjavio je predsednik NS.

Ilić je ocenio da ova vlast po svaku cenu dovodi strane investitore, da im se pružaju sve benificije, ali na štetu ekonomije u Srbiji.

Prema njegovim rečima, sve se uvozi i to uništvava našu privredu i običnog seljaka i zato nema srpskih prozvoda.

„Cena srpskog voća je užasno niska, seljaci teško opstaju, a sve zbog toga što je tržište pod monopolom pojedinaca koji štiti vlast“, naglasio je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari