Istraživanje: SNS bi osvojila oko 53 odsto glasova 1Foto: EPA/PETRIT PRENAJ

Srpska napredna stranka (SNS) bi, da se parlamentarni izbori sada održavaju, osvojila 52,9 odsto glasova, a cenzus bi prešli još Savez za Srbiju sa 10,1 odsto, Socijalistička partija Srbije – 9,8 odsto i koalicija Pokret slobodnih građana-Stranka moderne Srbije sa 6,5 odsto, pokazalo je istraživanje agencije Faktor plus.

Prema tom istraživanju, koje prenosi Blic, Stranka SPAS Aleksandra Šapića osvojila bi 4,1 odsto glasova, Partija ujedinjenih penzionera Srbije 3,6 odsto, Srpska radikalna stranka 3,2 odsto, a Demokratska stranka Srbije i pokret „Metla 2020“ 2,4 odsto. Sve ostale partije, uključujući i one nacionalnih manjina, osvojile bi 7,4 odsto.

Kada je reč o izlaznosti, 45 odsto građana sigurno bi izašlo na glasanje, 35 odsto ne bi, dok 20 odsto ne zna ili nema stav.

Na pitanje da li veruju novinskim člancima koji govore o aferama političara, 30 odsto ispitanika odgovorilo je pozitivno, 40 odsto je reklo da ne veruje, 21 odsto je reklo „veoma retko“, a devet odsto da ne zna.

Da su afere izražene kod pojedinaca koji se beskrupulozno bore za vlast smatra 54 odsto ispitanika, 30 odsto misli da je to „u prirodi našeg naroda“, a po 25 odsto da afere doprinose samo još većoj krizi u društvu i da je reč o borbi hrabrih pojedinaca i organizacija za istinu.

Da su afere normalna pojava misli 15 odsto ispitanika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari