Ivan Đurić: Promena kosovske i evropske politike je ključna 1Foto: Medija centar

Ulazak u „Zvono, a ne stranke“ dolazi iz potrebe da se u predizbornoj kampanji, a potom u Skupštini Srbije, priča o temama koje su najznačajnije i najfundamentalnije za naše društvo.

Tu mislim na promenu politike prema Kosovu, evropskim integracijama i drugim značajnim problemima, kako bi došlo do obrta u dosadašnjoj politici – komentariše za Danas Ivan Đurić, jedan od mladih lidera koje je Čedomir Jovanović, predsednik Liberalno-demokratske partije, najavio kao člana budućeg predizbornog saveza pod imenom „Zvono, a ne stranke“.

Podsetimo, tokom vikenda, putem društvenih mreža saopštio je da će izaći na izbore u okviru pokreta „Zvono, a ne stranke“, naglasivši da je postigao dogovor sa Nikolom Samardžićem i njegovim udruženjem Glas, sa organizacijom Tolerancija Srbije Jasminka Salihovića, zatim sa istaknutim mladim liderima poput Aleksandra Simurdića, Ivana Đurića, Naima Lea Beširija…

Jovanović je naveo i da je postigao dogovor sa nizom udruženja, grupa građana, „poput udruženja mladih profesora i naučnih saradnika čiji rad u Beogradu koordinira Željko Ožegović, oslobođen bilo kakvih stranačkih interesa“.

„Postigao sam dogovor i razgovaram o zajedničkom izlasku na izbore, i onaj još važniji, o preuzimanju sudbine u svoje ruke, o borbi za mir, za dogovor o Kosovu, za afirmaciju ljudskih prava i građanskih sloboda i o prevazilaženju svađa i podela i, na kraju, o drugačijoj Srbiji, normalnoj i našoj“, naveo je Jovanović.

U odgovoru na pitanje Danasa kako komentariše kritike koje dolaze na račun Čedomira Jovanovića da na izbore izlazi u dogovoru sa Aleksandrom Vučićem, odnosno sa liderom politike koju želi, kako je naveo, korenito da menja, Ivan Đurić iz Inicijative mladih za ljudska prava kaže da su to za njega „rekla-kazala“ priče.

– One nastaju da bi se upravo izbegla priča u vezi sa ovim ključnim temama, da bi se skrenuo pravac tih rasprava – zaključuje Ivan Đurić.

Prema rečima Nikole Samardžića, predsednika udruženja kojeg je Čedomir Jovanović, takođe, najavio kao budućeg člana saveza, Glas još nije doneo nikakvu odluku u tom smislu.

– Razmatraćemo ponudu naredne nedelje, u svim pojedinostima, kad je budemo zvanično dobili – rekao je Samardžić za Danas.

„Ne privlače nas procenti“

„Pokret Timočke perspektive iz Zaječara, udruženje Trajan iz Kladova, Društvo za kulturu Vlaha iz Bora, kao i lokalne inicijative iz Zemuna, Čačka, Požarevca, kao i brojni pojedinci danas hoće da budu deo Zvona jer prepoznaju potrebu da ovo društvo uredimo na drugačiji način, i svojoj deci ostavimo drugačiju zemlju. Nas ne privlače procenti, svađe kojih je prepun naš život, mržnja koja se svakog dana emituju u javnom prostoru“, navodi se u jučerašnjem saopštenju LDP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari