Vukašin Pavlović, profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu i Gašo Knežević, profesor beogradskog Pravnog fakulteta i ministar u vladi Zorana Đinđića, kandidati su za potpredsedničko mesto u timu Borisa Tadića na Izbornoj skupštini DS 10. novembra, saznaje Danas.


Od ukupno petoro kandidata za potpredsednike DS koji će biti uz njega u izbornoj trci, Boris Tadić se do sada odlučio za njih četvoro. To su Nataša Vučković (zadužena za međunarodnu saradnju), Dragan Šutanovac (za organizaciju stranke i kadrove), Bojan Pajtić (Vojvodina) i Goran Ćirić (ekonomija). Petog kandidata, Pavlovića ili Kneževića, koji bi dolazio iz akademskog sveta i bio zadužen za kulturu i obrazovanje, Tadić mora da izabere do četvrtka, 25. oktobra, jer tada ističe rok za prijave kandidata za Izbornu skupštinu.

Takođe do četvrtka Tadić i Dragan Đilas, drugi jak kandidat za predsedničko mesto, imaju obavezu da objave svoje kandidature, odnosno da prihvate podršku lokalnih odbora.

Za sada je jedinu zvaničnu kandidaturu za predsednika DS podneo predsednik beogradske opštine Vračar Branimir Kuzmanović.

Vest za danas

Slobodan Homen, član izbornog štaba Borisa Tadića, za naš list kaže da bi danas trebalo da budu objavljene liste Tadićevih kandidata za članove Glavnog odbora, Statutarne komisije i Nadzornog odbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari