Bakić: Podržavam Zelenovića na lokalnim izborima, Šabac je odbrana normalnosti 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Arhitekta Dragoljub Bakić izjavio je da je Šabac „odbrana normalnosti“ i da zato podržava izlazak Nebojše Zelenovića aktuelnog gradonačelnika Šapca na lokalne izbore, „čvrsto uveren u njegovu čistu pobedu“.

„Ozbiljno i argumentovano agitujem da se prestonica Srbije na neko vreme preseli u Šabac koji na najbolji način rešava sve infrastrukturne probleme i u kome žive zadovoljni gradjani sigurni u svoju bezbednost, egzistenciju i budućnost“, rekao je Bakić za novi broj nedeljnika NIN.

Prema njegovim rečima, to bi bila i „jedna kaznena mera Beogradu“ što se predao i što bira vlast koja mu radi o glavi.

On je rekao kako misli da bi već 22. juna, dan poslem izbora, trebalo „pokrenuti kampanju za održavanje vanrednih beogradskih izbora kako bi se sprečilo njegovo dalje uništavanje“.

„Kako bi se sprečio metro kroz kukuruzna polja, ili seča još uvek dobrog tramvajskog mosta i njegova selidba u park, ili dalje popločavanje tog istog parka, ili izgradnja trospratne podzemne garaže ispod Studentskog trga bez obavljenih ozbiljnih i sveobuhvatnih arheoloških istraživanja, ili izgradnja sulude žičare s Beogradske tvrdjave“, naglasio je Bakić.

On je rekao da je „svaki grad, a pogotovo glavni gradovi država moraju da za one koji njima upravljaju bude rešivi“, ali da je „Beograd za sadašnju upravu nerešiv“.

„Nisu u stanju da od jednog srednjeg, ali zahtevnog grada naprave pristojno mesto za normalan život. Umesto toga sprovode klasični urbicid, pre svega usled neznanja i nekompetentonosti“, kazao je Bakić.

Kako je dodao, „u to se uveravamo ovih dana dok gledamo kako nekoliko obilnijih kiša na samom početku beogradske ulice pretvaraju u bujične reke kojima plutaju ljudi, automobili, autobusi, kontejneri i sve moguće gradsko đubre“.

„To nisu nikakve stogodišnje ili pedesetogodišnje kiše, to su postale naše godišnje kiše“, rekao je Bakić.

Prema rečima Bakića, etika legitimnog građanskog otpora nalaže da se „vlast kazni za krizu koju proizvodi“.

„Trenutno jedini dostojan način je bojkot nepoštenih izbora koji se održavaju ovog meseca“, naglasio je Bakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari