Bastać: Ko će i na koji način kontrolisati i sankcionisati sprovođenje mera u Beogradu 1Foto: Miroslav Dragojević

Predsednik Gradske opštine Stari grad Marko Bastać pozdravio je danas uvođenje obaveze nošenja maski u zatvorenim prostorima u Beogradu ali i zatražio od „najodgovornijih“ u gradskoj vlasti da javnosti predstave jasne smernice o sprovođenju te mere.

Bastać je u pisanoj izjavi naveo da građani Beograda „žele i moraju da znaju ko će, po kom osnovu i na koji način kontrolisati sprovođenje mera, kao i ko će, po kom osnovu i na koji način sankcionisati one koji mere ne poštuju“.

„Pitamo gradski Krizni štab i da li je vanredna situacija u Beogradu i dalje na snazi kao i šta su dalji planovi za zaštitu zdravlja Beograđana, imajući u vidu činjenicu da je upravo u Beogradu najviše zaraženih a stanje u opštinskim kovid ambulantama na ivici pucanja“, naveo je Bastać a prenela opština Stari grad.

Ocenio je da „oni koji bi trebalo da su najodgovorniji za funkcionisanje glavnog grada, sa sebe spiraju odgovornost, uvodeći mere bez preciznog plana i koketirajući između kineskog i švedskog modela zaštite, a građane zbunjuju nejasnim i nekonzistentnim ponašanjem, najavama i izjavama“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari