Čajetina ostaje jedina opoziciona opština u Srbiji 1Foto: Milan Stamatović/Zdrava Srbija

Posle lokalnih izbora u nedelju, Čajetina će biti  jedina opoziciona opština u Srbiji, jer su građani podržali prethodnu vlast sa čak 61 odsto glasova.

Time su Milan Stamatović, lider Zdrave Srbije i predsednik te opštine, i njegov tim dobiti peti mandat da upravljaju tom lokalnom samoupravom, jednom od najuspešnijih u Srbiji.

Koalicija Zdrave Srbije, DSS i PUPS , koju predvodi Stamatović, osvojila  je 61 odsto glasova, pri izlaznosti od 67 odsto. S druge strane, koalicija oko naprednjaka je imala 26, SPS pet, a POKS četiri odsto glasova.

„Ponovili smo uspeh iz prethodnih izbornih ciklusa i u Čajetini se ništa neće promeniti. Nastavićemo da radimo kao do sada, domaćinski i pošteno“, kazao je Milan Stamatović.

On je dodao da su Čajetinci uzvratili podrškom za sve projekte koji su započeti i za način rada opštinske vlasti što će, kako je rekao, njemu i njegovom timu omogućiti kontunuitet u ostvarivanju strateških planova u toj opštini.

„Nastavljamo započete radove i raduje nas da su građani Čajetine dali svoj glas nama, koji apsolutno radimo u njihovom interesu, u korist očuvanja njihovog posla, u korist njihovog opstanka na ovim prostorima. Građani su i na ove lokalne izbore izašli u velikom broju, kako bi podržali sve ono što smo do sada za njih uradili i dali nam mandat da na tome i na dalje radimo“, kazao je Stamatović.

Osim u Čajetini, ZS je ostvarila odličan rezultat na lokalnim izborima u Užicu, gde je druga partija sa osvojenih 22 odsto glasova, što je veliki uspeh jer je prvi put učestvovala na užičkim izborima i na njih izašla samostalno.

U Kragujevcu, u kome je ZS, predvođena potpredsednikom stranke Veroljubom Stevanovićem, zauzela  drugo mesto, osvojila je 20 odsto podrške,  obezbedivši 19 mandata u kragujevačkoj skupštini.

U koaliciji sa POKS i Boljom Srbijom, ZS je u Kraljevu osvojila pet, isto toliko odborničkih mandata u Priboju, po četiri u Požegi i Arilju, dva u Ivanjici i jedno odborničkio mesto u Novoj Varoši.

Ispod od cenzusa na parlamentarnim izborima

Koalicija Zdrave Srbije i Bolje Srbije je učestvovala i na parlamentarnim izborima, ali nije prošla cenzus. Rekavši da je Zdrava Srbija „zadovoljna bilo kojim rezultatom na tim izborima, jer je za dva meseca počela od nule“, Stamatović je naveo da „ima vrema da se ta stranka kasnije ozbiljno uključi u  politički život Srbije. „Nadam se da će Beograd shvatiti da postoje uspešni ljudi i u unušnosti. Očigledno je da Beograd“, kazao je, „ne želi da prihvati uspešne ljude iz unutrašnjosti, jer će najveći broj poslanika biti iz „kruga dvojke“.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari