Građanski demokratski klub pružio podršku Zoranu Lutovcu 1Foto: BETA/ EMIL VAS

Građanski demokratski klub je danas saopštio da pruža podršku i „staje u odbranu“ predsednika Demokratske stranke (DS) Zorana Lutovca i naveo da je to „pitanje građanske i demokratske svesti i čestitosti“.

„Smatramo da je on ostao veran izvornim vrednostima oko kojih je, pre tri decenije, ponovo izgrađena ta politička snaga (DS)“, navodi se u saopštenju Građanskog demokratskog kluba.

Potpisnici podrške su Gordana Matković, Dragor Hiber, Biljana Stojković, Đordje Pavićević, Vesna Rakić Vodinelić, Čedomir Čupić, Vida Petrović-Škero, Dušan Petričić, Snježana Milivojević, Žarko Trebješanin, Dragoljub Bakić, Zoran Radovanović, Tanasije Marinković, Danilo Šuković, Božidar Andrejić, Savo Manojlović, Vojin Rakić, Ljubomir Jacić, Gojko Božović, Suzana Ignjatović, Igor Ginzberg i Galjina Ognjanov.

Oni su podsetili da je Lutovac preuzeo vođenje Demokratske stranke pošto je ona doživela niz političkih poraza i „platila cenu izneverenih očekivanja građana“.

„Preuzimanje odgovornosti za razvoj stranke u ovakvom trenutku svedoči o dubokoj svesti o tome šta je zadatak Demokratske stranke – povezivanje sa gradjanima i borba za njihove interese u srpskom društvu“, kažu oni.

Ocenili su da je Lutovac svojim integritetom vratio DS „na mesto stožera okupljanja svih političkih snaga u borbi protiv autokratije, napravio korake ka ujedinjenju i osnaživanju stranke i obnovio nade građanske javnosti u snagu pristojne Srbije“.

„Smatramo da napadi na Zorana Lutovca predstavljaju pokušaje da se poništi nova nada gradjana u politiku Demokratske stranke“, saopštio je Građanski demokratski klub.

Naveli su i da je „jaka Demokratska stranka, kao glas slobodarske i gradjanske Srbije, uvek je bila opasnost za svakog autokratu“, te da se „zbog toga i danas Demokratska stranka nalazi pod intenzivnim napadima režima Aleksandra Vučića“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari