Gradska izborna komisija u Nišu potvrdila 16 lista za lokalne izbore 1Foto: Trg kralja Milana u Nišu Foto: Wikipedia

Na lokalnim izborima 21. juna na kojima će se birati odbornici Skupštine grada Niša, stanovnici tog grada glasaće za jednu od 16 partija, pokreta i grupa građana, rekla je agenciji Beta predsednice Gradske izborne komisije Ljiljane Berić.

Prema njenim rečima, GIK je potvrdio izbornu listu koalicije oko Srpske napredne stranke, Srpskog patriotskog saveza, Srpske radikalne stranke, Ujedinjene seljačke stranke, Ruske stranke, Narodnog bloka „Iskreno za Niš“ i koalicije Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije.

GIK je, rekla je danas Berić, potvrdio izbornu listu grupe građana „Niš moj grad“, pokreta „Metla“, pokreta „Ne damo Niš“, Srpske desnice, Pokreta slobodnih građana, Suverenista (pokreta „Dosta je bilo“), Pokreta za obnovu kraljevine Srbije, Zavetnika i grupe građana „Tolerancija za Niš“.

Berić je kazala da od 16 usvojenih lista, dve liste imaju po 61 kandidata, koliko i Skupština grada Niša ima odbornika, tri liste su sa dve trećine od tog broja, a ostali imaju jednu trećinu.

„Sa po 61 kandidatom za odbornike su lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ i lista koalcije SPS-a i Jedinstvene Srbije. Lista Ujedinjene seljačke stranke, „Ne damo Niš“ i grupe građana „Srpska desnica za domaćinski Niš“ imaju po dve trećine od ukupnog broja odbornika“, izjavila je Berić.

Prema njenim rečima, u Nišu će za izbore 21. juna biti otvoreno 176 biračkih mesta, a pravo glasa imaće 231.134 stanovnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari