Koaliciju oko SNS u Užicu predvodi Jelena Raković Radivojević  1Foto: Nenad Kovacevic

„Nije isključeno da žena bude na čelu Užica nakon lokalnih izbora“, izjavila je dr Jelena Raković Radivojević, direktorka užičke bolnice, koja je, kao predstavnica SDPS, prva na listi koalicije SNS, SDPS, PUPS, PSS- BK, SNP i POKS za odbornike u užičkoj skupštini. 

„Žene su uvek bile hrabre, odgovorne i umele da se bore“, dodala je dr Radivojević i navela da je na listi, od ukupno 67 kandidata, 31 žena.

Ta koalicija je prva predala listu Gradskoj izbornoj komisiji i nosi isti naziv kao izborna lista koalicije za parlamentarne izbore, čiji stožer je SNS („Aleksandar Vučić – Za našu decu“).

Kao istaknute pojedince na odborničkoj listi, koja je podržana sa 2.154 potpisa, njeni podnosioci su izdvojili proslavljenog automobilistu Mikicu Vesnića, hirurga dr Gorana Tošovića i odbojkašicu Vesnu Tomašević Petrić.

Rekavši da je „u životu vozio mnogo trka i da je na većini pobedio“, Vesnić je kazao da „započinje najvažniju i najodgovorniju trku, zajedno sa ljudima na toj listi“. „Ubeđen sam da ćemo stvoriti još više šampiona ne samo u sportu, nego u kulturi, biznisu i ostalim oblastima“, kazao je Vesnić.

Na listi nema aktelnog gradonačelnika Užica i predsednika lokalnih naprednjaka Tihomira Petkovića koji se, uz još nekoliko gradonačelnika iz redova SNS, pominjao da neće dobiti poverenje vrha te stranke za još jedan mandat.

„Pretpostavljam da nisam na listi na osnovu odluke stranke, jer sam kandidat za narodnog poslanika i ne bi bilo prirodno da sam na obe liste“, kazao je za Danas Petković. Na pitanje da li to znači da vrh SNS nije zadovoljan njegovim radom i radom gradske vlasti, Petković je rekao da „ne veruje da je to tako“.

„Da nisu bili zadovoljni, ne verujem da bih bio kandidat za narodnog poslanika“, rekao je za Danas Petković, koji je na 142. mestu poslaničke liste kolicije oko naprednjaka, koja broji 250 imena.

Predaji liste su prisustvovali i Krsto Janjušević iz Priboja, član IO SNS i doskora narodni poslanik, i Boban Perišić (SNS), načelnik Zlatiborskog upravnog okruga.

Šetnja centrom grada

Više desetina članova te koalicije su, noseći stranačke zastave i kutije sa potpisima građana, organizovano šetali centrom grada, od Trga partizana do sedišta GIK, koja se nalazi u zgradi užičke skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari