Kovačević: Borbu za fer izbore nastavićemo sa jačim argumentima i posle 21. juna 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je danas da će opozicione stranke koje su stupile u bojkot posle izbora najavljenih za 21. jun biti lišene stida i da će i sa argumentom da „kradljivcima narodne volje nisu dale legitimitet“ nastaviti borbu za fer i slobodne izbore.

„Kakvi su to izbori u kojima se falsifikuje narodna volja? Hajde onda da ukinemo izbore, biće jeftinije ako uvedemo dinastiju Vučić. Nećemo da učestvujemo u socijalnom ambijentu u kojem su biti pokradeni, glasovi kupljeni a svi mediji u rukama režima – to su razlozi za bojkot“, rekao je Kovačević televiziji Nova S, u emisiji u kojoj je učestvovao sa predstavnikom Ujedinjene demokratske Srbije (UDS) Nenadom Konstantinovićem.

Kovačević je naveo da će borba za fer izbore mora da se nastavi i posle 21. juna, jer je suština demokratije da „radi poslovica ’glas naroda je glas Boga“.

Potpredsednik Narodne stranke rekao je da je zajednički politički protivnik opozicije predsednik SNS-a i Srbije Aleksandar Vučić i da zato nema razloga za sporenje oko toga ko učestvuje na izborima a ko ne.

„Da li će nešto novo na politilčkoj sceni doneti Nenad Čanak, koji samo nije bio trener FK Vojvodina i Gordana Čomić, koja je poslanica 20 godina? Koješta. Ljudi koji čine UDS imaju 100 godina poslaničkog staža u parlamentu“, rekao je Kovačević.

Kovačević je, povodom tvrdnje predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića da mu „metu na čelu crta opozicija koja će bojkotovati izbore“, rekao da je to neodgovorna i pogrešna ocena koja neće spustiti tenzije, nego će ih podići, a „trebalo bi duvati u šerpu koja vri“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari