Maja Gojković raspisala lokalne izbore za 26. april 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je izbore za odbornike skupština gradova i skupština opština za 26. april.

Ona je pozvala građane da iskoriste svoje građansko pravo, da izađu na izbore i u demokratskom procesu odluče o budućnosti lokalnih samouprava u kojima žive.

„ Pozivam vas da pažljivo pratite programe svih kandidata u ovom izbornom procesu i da svojim glasom izaberete one koji će svojom politikom moći da unaprede život u gradovima i opštinama. Pozivam i sve kandidate u predstojećim izborima da se nadmeću za podršku građanina dobrim programima i da se u kampanji uzdrže od govora mržnje. Sve učesnike još jednom pozivam da se bore za naklonost birača i građana Srbije, odgovornošću , radom i fer kampanjom. Pozivam na kraju sve da poštujemo demokratsku volju građana Srbije koja će biti iskazana 26. aprila„, istakla je Gojković.

Odluka o raspisivanju lokaknih izbora ne odnosi se na Beograd, Bor, Zaječar, Kosjerić, Majdanpek, Lučane, Aranđelovac, Negotin, Mionicu, Medveđu, Preševo, Kulu, Kladovo, Doljevac i Smederevsku Palanku.

U ovim lokalnim samoupravama od 2017. do 2019. godine održani su vanredni izbori za lokalne samouprave. Rokovi za sprovođenje izbora počinju da teku odmah, a izbore za odbornike skupština gradova i opština sprovodiće nadležni organi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari