Mile Ilić prvi, Igor Novaković se vratio 1Foto: Tviter Igora Novakovića

Predstavnici Socijalističke partije Srbije, odeveni u crvene majice sa napisom „Mi stojimo postojano“, danas su predali izbornu listu koalicije SPS- Jedinstvena Srbija za predstojeće lokalne izbore u gradu Nišu.

Prvi na listi je Mile Ilić, dugogodišnji čelnik te partije u ovom gradu i jedan od njenih simbola tokom devedesetih godina prošlog veka, koji je smenjen nakon izborne krađe na lokalnim izborima 1996. godine, da bi se 2007. godine vratio u politički život, a 2008. postao predsednik Skupštine grada.

Drugi na listi je Igor Novaković, nekadašnji predsednik niške opštine Palilula i direktor Jugoistoka, koji se nakon hapšenja 2015. godine zbog navodnih zloupotreba u tom privrednom društvu na neko vreme povukao iz aktivne politike.

– Mislimo da je naša lista jedna od najjačih u gradu, zbog čega je realno da očekujemo da na ovim izborima postignemo najbolje rezultate od kada postoji SPS. Cilj nam je da se Niš ubrzano razvija, kao 90-ih godina, kada je on između ostalog bio najveće srpsko gradilište. Takođe, naš cilj je da se vrati respektibilna pozicija Niša u Republici i da on bude drugi grad po značaju u zemlji- rekao je Ilić, dodajući da je gradsku listu SPS- JS svojim potpisima podržalo oko 2.200 građana.

Socijalisti su juče predali i listu za izbore u gradskoj opštini Medijana, centralnoj i najvećoj od pet niških opština, na kojoj je prvi Žarko Ranković, predsednik Gradskog odbora SPS u Nišu. Za gradske izbore u Nišu liste su do juče predali i SNS, SPAS, SRS, Ujedinjena seljačka stranka, Ruska stranka i Narodni blok – Iskreno za Niš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari