Narodni blok: Nećemo na režirani sastanak sa Vučićem 1Foto: Narodni blok (Arhiva)

Smatramo da je izlišno praviti sastanak kada su već sve odluke donešene i kada je u Srbiji uvedeno vanredno stanje u kojem su suspendovani zakoni i u velikoj meri politički život. Mi ne želimo da budemo deo režirane predstave u kojoj Vučićev režim dovodi svoje političke igrače da budu ikebane koje daju legitimitet veoma lošim političkim odlukama, saopštili su iz koalicije Narodni blok.

Prema njihovim navodima, čelnici koalicije Narodni blok ne žele da poput „političkih hijena“ koriste tešku situaciju zbog pandemije korona virusa i nonšalantnog odnosa vlasti prema tome.

„Poslaćemo dopise svim međunarodnim institucijama zaduženim za praćenje demokratskih procesa u kojima ćemo ukazati na zloupotrebu vanrednog stanja u Srbiji od strane režima i skandalozne kampanje koju sada sprovode i u kojoj imamo vojsku sa dugim cevima na ulicama a aktiviste Srpske napredne stranke u stranačkim uniformama koji od vrata do vrata obilaze starije sugrađane i vrše klasičnu političku propagandu“, stoji u saopštenju.

Iz Narodnog bloka objašnjavaju da je jedina logična odluka vlasti da se izbori odgode za period kada će se u potpunosti otkloniti posledice pandemije korona virusa.

„To znači da nikako ne može da prođe plan vlasti da izbore održe odmah po okončanju vanrednog stanja i da na taj način iskoriste tu besomučnu kampanju koju će samo oni voditi dok će sa druge strane politički život biti suspendovan i svi mi drugi ćemo biti van očiju javnosti, a pod konstantnim udarima režima koji sada u vanrednom stanju nema nikakva ograničenja ni kontrolu jer su samoinicijativno ukinuli sve zakone“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari