Naprednjaci, socijalisti i radikali na istoj listi 1Foto: S. Župljanin

Lista „Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – Za našu decu“ treća je proglašena izborna lista za lokalne izbore u Novom Pazaru, Koaliciju čine SNS, SPS, Srpska radikalna stranka (SRS), Jedinstvena Srbija (JS), Pokret socijalista (PS) i Srpska narodna partija (SNP). Prvi na listi, od 47 kandinata, je predsednik Gradskog odbora SNS i aktuelni narodni poslanik Nikola Jolović. Ova koalicija, za budući saziv lokalniog parlamenta, na svojoj listi ima više od 40 odsto žena.

U odnosu na lokalne izbore od pre četiri godina, novina u koaliciji, koju predvode SNS i SPS, su SRS i SNP, a ispali su PUPS i Nova Srbija (NS). Ta koalicija je osvojila 10,6 odsto glasova i to joj je donelo pet odborničkih mandata u sadašnjem sazivu gradske skupštine.

Prethodnih dana, Gradska izborna komisija za lokalne izbore proglasila je liste „Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić“ (pod rednim brojem jedan) i „Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja“ (pod rednim brojem dva). I ove dve izborne liste za novi saziv gradskog parlamenta imaju po 47 kandidata za odbornike.. Kandidaturu je najavila i treća velika bošnjačka partija SDA Saandžaka Sulejmana Ugljanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari