Oplenac da postane srpski Versaj 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

Na ovim izborima narod treba da kaže da li želi da ide dalje za ovakvom politikom, gde jedno vidi na televizijama a drugo oko sebe i u svom džepu.

Svakoga dana se narodu servira kako živimo u zlatnom dobu, međutim kada se samo malo pogleda oko sebe vidi se muka i velika borba za goli opstanak porodice koja sve teže živi. Koalicija Milan Stamatović – Zdravo da pobedi – Dragan Jovanović – Bolja Srbija – Zdrava Srbija želi da pruži mogućnost da građani Srbije glasaju za proverene ljude koji su se dokazali u svojim sredinama, a ne protiv nekoga. Mi želimo da narod ima koga da bira. Da bira one koji su se među svojim komšijama dokazali. Ako smo njima bili dobri 16 godina, bićemo dobri i Srbiji – kaže za Danas Dragan Jovanović, predsednik Skupštine opštine Topola i nosilac liste „Zdravo da pobedi“.

* U koju kategoriju vi spadate, u opoziciju ili vlast i ko su vaši protivnici na izborima?

– Naša koalicija je na vlasti u svojim opštinama, a da li ćemo na republičkom nivou biti vlast ili opozicija reći će narod 21. juna na izborima. Mi verujemo da će narod znati da odabere dobre domaćine dokazane u svojoj kući.  Građanima nudimo program promena iz unutrašnjosti ka Beogradu, program koji će spasiti unutrašnjost Srbije od pražnjenja, izjednačavanje domaćih i stranih investitora. Za svakog stranog investitora da se uvede uredba ko dobije 10.000 evra po radnom mestu ili više da mora davati platu najmanje u visini prosečne plate na nivou republike, a ne kao do sada 30.000 din. Politički protivnici su nam svi koji misle da se ovakva pogubna politika centralizacije i guranje svega u Beograd može nastaviti.

* Dugo ste na čelu Topole, očekujete li još jedan mandat i još jedan poslanički mandat?

– Narod mi je u Topoli ukazivao poverenje četiri puta do sada. Biran sam na ime 2004. kao najmlađi predsednik opštine u Srbiji. Uradili smo dosta. Prvi put osim lokalnih izbora izlazim i kao nosilac liste za parlamentarne izbore i očekujemo novo poverenje mojih Šumadinaca i uopšte građana Srbije koji su videli sa kakvom energijom vodim Topolu, a očekujemo da je došao red i da Topola dobije značajno mesto koje joj istorijski pripada i na političkoj sceni Srbije.

* Koji su vaši planovi za Topolu, ukoliko ponovo budete izabrani?

– Što se tiče planova za Topolu, oni su jasni. Hoćemo da Oplenac postane srpski Versaj. Da se napokon vrati imovina kako Karađorđevićima tako i svim građanima kojima još restitucija nije završena. Zatim nastavak izgradnje komunalne i putne infrastrukture. Nova izvorišta pitke vode, proširenje vodovodnih linija ka selima. Imamo asfalt skoro do 90 odsto seoskih domaćinstava i hoćemo da to sve zaokružimo. Izgradnja nova dva kružna toka u Varoš Topoli, doma za učenike i tribina fudbalskog kluba Karađorđe, kao i sportske sale u svakom većem selu, ali i izgradnju sistema za navodnjavanje voćnjaka podno Oplenca.

* Da li će vaša koalicija participirati u vlasti sa SNS?

– Narod ce reći na izborima 21. juna ko će biti vlast. Mi koji činimo listu „Zdravo da pobedi“ smo se dokazali rezultatima i nemamo mi šta kome da se nudimo. Smatramo da imamo znanja i iskustva da pobedimo i preuzmemo odgovornost, da radimo marljivo i predano kao što smo to činili i u našim opštinama.

* Dugo ste bili na istoj strani sa Velimirom Ilićem, odnosno u istoj stranci. Sada ste na različitim stranama. Da li je sa njim moguća saradnja negde bar na lokalu?

– Ja sam politički stasao u Novoj Srbiji i ponosan sam na svih skoro 18 godina u toj stranci. Nakon svega što se desilo nisam želeo nigde da prelazim, sa svojim saradnicima sam formirao Bolju Srbiju i evo nas danas na novom putu uz naše prijatelje iz Zdrave Srbije. Ideja nam je da u narednih par godina naše dve stranke postanu jedna jaka narodna stranka sa osloncem na Srbiju južno od Save i Dunava koja će brinuti o nacionalnim interesima Srbije i štititi srpske domaćine, privrednike i seljake…

* Opozicija koja je za bojkot tvrdi da se učešćem na ovakvim izborima dobrovoljno pristaje na autokratiju i Vučićevo svevlašće i samovolju.

– Opozicija koja je bila za bojkot je prva obesmislila ideju bojkota. Ja sam tvrdio i pre godinu dana u Vašem listu da će svi izaći na lokalne izbore, jer zašto bi i naprednjacima prepustili opštine bez borbe. Pa oni bi to jedva dočekali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari