Pitali smo pojedine učesnike izbora o 100 evra državne pomoći zbog korone 1Foto: BETAPHOTO/ VLADA SRBIJE SLOBODAN MILJEVIC

Valentina Reković, Jedan od pet miliona: To su naše pare

Sto evra je naše, a Vučić treba narodu da vrati mnogo više od sto evra, penzionerima čak 660 miliona, a zamislite samo da računamo sve one ljude koji su ostali bez posla jer nisu hteli partijsku knjižicu SNS, one koji već 30 godina trpe od ovakvog sistema i različitih režima. Koliko Vučić duguje porodici čija su deca ili roditelji otišli trbuhom za kruhom negde u svet. Plašim se da nije 100 evra, ni 600 miliona, tu cenu plaća Srbija već godinama, a sada je trenutak da zaustavimo te dugove, i taj odliv znanja i novca, a #1od5miliona ima plan kako to da uradi, i to kroz partner projekat, gde će država ulagati u studente, plaćati im školovanje, a potom im omogućiti posao u državnoj upravi ili preduzeću, da mladi ostanu da rade najmanje četiri godine u svojoj zemlji, znanjem i radom da otplate dug državi koja ih je kroz partner projekat školovala.

Tatjana Macura, Stranka moderne Srbije, UDS : Pogrešna i skupa mera

Osim što je ova ekonomska mera pogrešna i skupa, a tako je ocenjena i od Fiskalnog saveta, ova mera se sprovodi u posebno zanimljivom trenutku – tik pred izbore. Međutim, onoliko koliko aktuelna vlast može da profitira od građana koje je praktično podmitila, čini mi se da s druge strane ovo može da amortizuje broj nezadovoljnih privrednika. Mere namenjene privredi, osim što su skromne, posebno ako ih poredimo sa merama koje su neke druge države sprovele, one dolaze i sa velikim zakašnjenjem.

Dragan Šormaz, Srpska napredna stranka: Dug prema građanima

Novčana pomoć od sto evra nimalo ne određuje ishod parlamentarnih izbora. Pobeda Srpske napredne stranke postala je izvesna još pre dve godine, kada su Dragan Đilas i Savez za Srbiju sebe nametnuli kao alternativu. Kakva alternative, takva i mogućnost poraza. Pomoć građanima je normalna i tako rade i druge države. Ja to čak ne bih ni nazvao pomoć, već je to dug prema građanima.

Miljan Damjanović, Srpska radikalna stranka: Kao da je predsednik lično dao pare

Koliko narod teško živi i koliko im 11.500 dinara znači, govore i nepregledni redovi ispred banaka i pošti. Narod kao da ne shvata da su to njihove pare, da su date iz budžeta Srbije, jer se iz pisma koje je predsednik Srbije poslao svim građanima poručuje kao da je predsednik lično dao te pare. Na terenu od građana slušam da im je Vučić lično dao novac. Da narod u Srbiji dobro živi većina sigurno ne bi ni podigla taj novac. Ponovo se pokazalo da oni koji su na vlasti ne prezaju ni od čega kako bi došli do glasova i pobede na izborima. Oni beskrupulozno usred političke kampanje šalju takozvanu pomoć građanima, a onda im pismom objašnjavaju sve pod sloganom „za našu decu“ kao da su oni te pare dali iz sopstvenog džepa.

Bojan Đurić, Srbija 21, članica UDS: Ljudi neće glasati zbog sto evra

Siguran sam da nećete glasati na osnovu toga što ste „dobili“ 100 evra, koje zapravo niste dobili, zato što je to i inače Vaš novac kao poreskog obveznika. I to isto mislim za stotine i stotine hiljada ljudi. Siguran sam da će oni razumeti da je jedini način da više nikada ne budu ponižavani da investiraju svoj glas 21. juna u izgradnju alternative sistemu i vlasti SNS. Naše uverenje je da to treba da urade glasajući za Ujedinjenu demokratsku Srbiju.

* Na ovo pitanje nisu želeli da odgovore funkcioneri Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević, Dubravka Kralj, Slavica Đukić Dejanović, Predrag Marković i Neđa Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari