Ponavljaju se izbori na dva biračka mesta u niškoj opštini Medijana 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIC/MO

Izbori za odbornike Skupštine opštine Medijana biće ponovljeni na dva od 48 biračkih mesta, saopštila je opštinska izborna komisija.

U saopštenju se navodi da će izbori biti ponovljeni „zbog propusta biračkih odbora u organizaciji početka glasanja na biračkim mestima“.

Izbori će biti ponovljeni 28. juna na biračkom mestu broj 18, u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ i na biračkom mestu 34, u Gradskoj upravi.

Preliminarni rezultati pokazuju da je u opštini Medijana, Srpska napredna stranka sa listom „Aleksandar Vučić – za našu decu“ osvojila 52,8 odsto glasova što bi donelo 17 odborničkih mandata u lokalnoj skupštini, koaliciji Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije pripalo je 10,47 odsto glasova i tri odbornička mandata, a dva mandata i 7,17 odsto glasova osvojila je lista „Niš, moj grad – Dragoslav Ćirković“.

Po jedan mandat osvojile su, prema preliminarsnim rezultatima, liste „Aleksandar Šapić – pobeda za Niš“ 5,93 odsto glasova, Suverenisti 3,96 odsto glasova,“Metla 2020 – Živi zid“ 3,30 odsto glasova, Sergej Trifunović – Pokret slobodnih građana 3,20 odsto glasova i Ruska stranka kao manjinska 2,33 odsto glasova.

Gradska izborna komisija i opštinske izborne komisije za sada nisu najavile ponavljanje izbora na drugim biračkim mestima u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari